Monday, April 11, 2011

Lawakwei Today - Awas beras plastik

Awas. Jika sebelum ni kita di kejutkan dengan telur palsu.. kini beras palsu pula dikatakan telah di keluarkan di china.. laporan penuh di dalam    


.




rekod China's dengan tahap keselamatan makanan amat membimbangkan
Beberapa laporan di dalam media Singapura menyatakan industri China telah mula mengeluarkan secara besar besaran beras yang di buat dari plastic. berdasarkan laporan oleh laporan sebuah media online dari Vietnam.

Beras tersebut dihasilkan dari campuran kentang, ubi dan plastik. Campuran Kentang terlebih dahulu dibentuk supaya menyerupai beras, kemudian sejenis bahan plastik gred industrial di salutkan.
Weekly Hong Kong melaporkan beras palsu ini telah dijual di bandar Taiyuan.
Sebuah kesatuan Restoran telah mengeluarkan kenyataan rasmi yang memakan 3mangkuk beras palsu ini adalah bersamaan satu beg plastik.
LAPORAN ASAL = http://www.rawstory.com/rs/2011/02/08/report-china-fake-rice-plastic/

Persoalanya tidak mustahil beras plastik ini akan sampai ke negara kita tak lama lagi. Jadi eloklah kita berhati hati agar hak kita tak di nafikan. sekian. melaporkan untuk Aduan Rakyat. huu





....

2 comments:

budak awam said...

alamak dah sampai ke?
oh tidak, aku tak nak makan plastik..
thx utk info yang sgt penting ni :)

SYAM COOK said...

dari makan beras ni baik makan beg palstic tesco trus.. kan kan. :)

Post a Comment

Post menarik dari blog blog lain yang di pilih khas untuk anda

tawaran hebat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...